Boekjes Epilepsie Liga

De Epilepsie Liga heeft een aantal boekjes die u kan bestellen via het bestelformulier.

U schrijft de kostprijs van het boekje over op het rekeningnummer van de Epilepsie Liga. De kostprijs staat vermeld bij de uitleg van elk boekje en de prijs is inclusief verzendingskosten. 

LET OP: niet alle boekjes kan je via ons bestellen, sommigen moet je rechtstreeks bij de auteurs of in de boekenwinkel bestellen. 

Rekeningnummer:
Epilepsie Liga
C. Heymanslaan 10 - 9000 Gent
BE64 6451 1290 0052
Vermelding: Bestelling boekjes + uw naam

Na de betaling zullen de boekjes worden opgestuurd met de post.
 

KINDEREN 

1. Kijk, mijn hoofd

Dit is een kinderboekje waarin wordt uitgelegd wat er in je hoofd gebeurt, wat neuronen zijn, hoe zij informatie kunnen versturen en verwerken en hoe ze soms voor kortsluiting kunnen zorgen. Of je epileptische aanvalletjes al dan niet gevaarlijk zijn? Je komt het allemaal te weten.

'Kijk, mijn hoofd' legt aan jonge kinderen uit wat het betekent om epilepsie te hebben.
Het boekje werd vooral geschreven om kindjes voor te bereiden op het EEG-onderzoek
U kan dit boekje met prachtige tekeningen bestellen via de website van de Epilepsie Liga.

Kostprijs: €18 
 

2. Spiedies 

     

Als de diagnose epilepsie bij kinderen wordt gesteld dan leven er niet alleen veel vragen bij de ouders en de omgeving maar ook bij de kinderen. Erover lezen en praten zijn belangrijk om de epilepsie een juiste plaats te geven in het leven, gezin, familie en school.
Dit boekje is een handig hulpmiddel om kinderen en ook klasgenootjes te informeren over epilepsie.
Spiedie is voor kinderen gemakkelijk te lezen maar kan ook voorgelezen worden. Het witte en paarse boekje zijn geschreven voor kinderen tot 12 jaar.
Het groene boekje is voor kinderen van 3-5 jaar. Spiedie is de hond van Maaike die epilepsie heeft. Het hondje Spiedie vertelt in kindertaal wat een leven met epilepsie betekent zoals wat te doen bij een aanval, wat moet (medicatie), waarmee op te passen (zwemmen, glijbaan).
LET OP: Het groene boekje is niet meer in voorraad en dus niet meer via de Epilepsie Liga te verkrijgen!

Kostprijs voor zowel witte en paarse boekje: 5 € te bestellen via de Epilepsie Liga
 

3. Mama, wat is epilepsie? 

Drs. Maartje Janssen uit Oss, Nederland schreef dit mooi kindervoorlichtingsboekje over epilepsie.

Het boek wordt verteld vanuit de beleving van Sophie. Sophie heeft epilepsie en maakt van alles mee met haar diertjes en woont samen met papa, mama en haar zusje Josefien in een gezellig huisje met konijn Max en de kippetjes.

In het vrolijkgeïllustreerde boekje zit ook een docentenhandleiding die ingezet kan worden met het boekje als lesmateriaal in de klas als voorlichting, geschreven door Maartje Janssen die in haar jeugd zelf ook epilepsie heeft gehad. Ze is inmiddels een ervaren docent en pedagoog met veel levenservaring.

Zie http://www.maartjejanssen.com voor al haar non-fictie boeken.
Het boek (kostprijs: 14.95€) kan besteld worden via deze link.

 

4. De Mama van Mik heeft epilepsie - Doktertje Mik

Mik en mama spelen doktertje. Mik vindt dat erg leuk, hij wil later dokter worden. Hij heeft van mama echte medicijndoosjes van de dokter gekregen.

Maar waarom heeft mama deze medicijndoosjes eigenlijk?! Is mama ziek?
Mama vertelt dat zij epilepsie heeft en dat zij pillen slikt om geen aanval te krijgen. ‘Een aanval? Wat is dat nou weer’ denkt Mik. Het klinkt maar eng.

In dit boek vertelt de mama van Mik spelenderwijs aan Mik over haar ziekte. Wat het is en wat er soms kan gebeuren. En dat het onderdeel van haar leven is maar vooral niet eng.

Bestellen kan via deze link (kostprijs €14.95).

5. Het geheim van Rups

Een verhaal over epilepsie, maar ook over vriendschap en hoe bijzonder het is om je grootste geheim te kunnen delen met je beste vriend. Een prentenboek dat kinderen en volwassenen meer vertrouwd maakt met de impact van epilepsie. 

Kostprijs: 19.95€ 
Ze kregen een leuke recensie van Pluizer. Het boekje kan via de Epilepsie Liga besteld worden of via https://hetgeheimvanrups.be/
 
6. Pinkie heeft epilepsie

Toen Sophia zes werd wilde ze voor haar verjaardag geen epilepsie meer. Haar ouders hebben haar toen uitgelegd dat dit niet kon, maar dat ze wel geld in kon zamelen voor onderzoek naar epilepsie. Ze wilde dat graag doen. Een half jaar later bedacht ze dat er een kinderboek moest komen over epilepsie, die ze konden verkopen. De opbrengst kon dan naar onderzoek.

'Pinkie is een poesje.
Samen met haar mama en papa woont ze in een mooi huis.
Maar op een dag wordt ze niet thuis wakker, maar in het ziekenhuis...'

Bestellen kan rechtstreeks bij Stichting Fietebeth en kost €12.50 (zonder eventuele verzendingskosten). 
 

VOLWASSENEN

1. Zie ik je terug? 

In "Zie ik je terug" laat Stefanie De Jonghe je meelezen in het dagboek dat ze bijhoudt sinds de nacht dat haar zesjarige dochter tot twee keer toe werd gereanimeerd na een aanhoudende epileptische aanval. Dit boek is een eigen verhaal over leven met het 'epilepsiemonster' zoals Stefanie het zelf noemt. 

Het boek is een mustread voor iedereen die geconfronteerd wordt met epilepsie bij ouders of kind, familie, vrienden of collega's. 

Bestellen kan via deze link (kostprijs E-Book €12.99)
 

2. Epilepsie, dacht u dat u alleen was

 

Dit boekje omvat twaalf verhalen die samen een schets vormen van wat een leven met epilepsie kan betekenen. Hoe voelt het om epilepsie te hebben? Wat doet het met je? Hoe ga je ermee om? Niet de epilepsie, de aanvallen en medicatie, maar het leven met epilepsie staat centraal. Deze getuigenissen worden aangevuld met een aantal 'handvaten', een praktische leidraad rond epilepsie. Op deze manier hopen we mensen sneller op weg te helpen in hun zoektocht naar een luisterend oor, naar steun, naar antwoorden op de vele vragen die een leven met epilepsie met zich meebrengt.

We hopen dat het boekje een houvast mag zijn voor mensen die epilepsie op hun weg tegenkomen, los van het feit of de aanvallen gecontroleerd zijn of niet, of de epilepsie voorbij gaat of niet, of men op de schoolbanken zit, opgroeit, werkt, aan gezinsuitbreiding denkt of van zijn oude dag geniet.

Kostprijs: 8 € bestellen via de Epilepsie Liga