Informatienamiddag Ikaros

23 nov 2019

Op zaterdag 23 november houdt onze patiëntenvereniging – vzw IKAROS – opnieuw een informatienamiddag te Gent.
We kozen deze keer voor een algemeen onderwerp dat voor iedereen die betrokken is bij epilepsie interessant zal zijn.

De Internationale Liga tegen Epilepsie heeft in 2017 een classificatieschema uitgewerkt van de soorten epilepsieën en epilepsieaanvallen.
Het is de bedoeling dat – over de hele wereld - zowel de specialisten-neurologen als de mensen met epilepsie en hun omgeving een gemeenschappelijke taal gebruiken wanneer het gaat over epilepsie in al zijn facetten. Zo hoopt men dat de duidelijke terminologie, gebaseerd op beschikbaar bewijs, zal helpen bij het ontwikkelen van aangepaste behandelingen.

We ervaren vaak zelf dat het niet zo eenvoudig is om een duidelijke beschrijving te geven van een aanval, wat het voor de neuroloog ook moeilijk maakt om te weten over welke soort aanval/epilepsie het gaat. Toch is het belangrijk dat we dezelfde termen/benamingen gebruiken.

Dr. Mathieu Sprenger, neuroloog in het UZ-Gent, komt met zijn voordracht over ‘Epilepsie en epilepsie-aanvallen: een update volgens de internationale classificatie’ ons hierin wegwijs maken.
Voor de mensen die al een hele tijd geconfronteerd zijn met epilepsie kan het een ‘opfrissing’ zijn, aangevuld met recente informatie. Voor de mensen die nog niet zo lang betrokken zijn, brengen we hiermee praktische en duidelijke informatie.
We hopen hiermee mensen met epilepsie en hun directe omgeving te kunnen helpen bij een goede communicatie met hun behandelend arts, zodat de behandeling van hun epilepsie optimaal kan zijn.

De bijeenkomst gaat door in de vergaderzaal van het Sint-Bavohumaniora, Reep 4 te Gent.
In bijlage vinden jullie de uitnodiging met de wegwijzer naar de locatie.